Stroopwafelparfait
- Nederlands, Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op 02-04-2005
Allerhande 2-2005
Ingrediënten 4 personen
250 ml slagroom100 g fijne kristalsuiker
250 ml milde yoghurt
12 kleine stroopwafeltjes
1/2 theelepel kaneel (+ extra om te bestrooien)
Benodigdheden
plasticfolie, bakpapier, diepvriesbak inhoud ca. 1 literVoorbereiding
In kom slagroom stijfkloppen. Suiker en yoghurt erdoor kloppen. Van stroopwafels 4 exemplaren apart houden, rest in kleine stukjes snijden en samen met kaneel door yoghurtmengsel scheppen. Diepvriesvorm bekleden met plasticfolie. Yoghurtmengsel in vorm scheppen, met plasticfolie of deksel afdekken en in diepvriezer minimaal 6 uur laten bevriezen.
Bereidingswijze
Oven voorverwarmen op 175 ?C. Parfait ca. 10 min. voor serveren uit vriezer nemen. Rest van stroopwafeltjes op met bakpapier beklede bakplaat leggen en 2-3 min. in oven warm laten worden (of stroopwafeltjes in broodrooster kort verwarmen). Parfait uit vorm nemen en in plakken snijden. Plakken over vier borden verdelen. Wafeltjes op parfait leggen. Parfait bestrooien met beetje kaneel.
Bron
Allerhande (AH)
Serveertip
Bevat per eenpersoonsportie
energie 475 kCal - eiwit 5 g
vet 29 g - koolhydraten 50 g
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties