Stroopwafelparfait

  • Nederlands, Nagerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 02-04-2005

Allerhande 2-2005

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
250 ml slagroom

100 g fijne kristalsuiker

250 ml milde yoghurt

12 kleine stroopwafeltjes

1/2 theelepel kaneel (+ extra om te bestrooien)

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
plasticfolie, bakpapier, diepvriesbak inhoud ca. 1 liter

Voorbereiding

In kom slagroom stijfkloppen. Suiker en yoghurt erdoor kloppen. Van stroopwafels 4 exemplaren apart houden, rest in kleine stukjes snijden en samen met kaneel door yoghurtmengsel scheppen. Diepvriesvorm bekleden met plasticfolie. Yoghurtmengsel in vorm scheppen, met plasticfolie of deksel afdekken en in diepvriezer minimaal 6 uur laten bevriezen.

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 175 ?C. Parfait ca. 10 min. voor serveren uit vriezer nemen. Rest van stroopwafeltjes op met bakpapier beklede bakplaat leggen en 2-3 min. in oven warm laten worden (of stroopwafeltjes in broodrooster kort verwarmen). Parfait uit vorm nemen en in plakken snijden. Plakken over vier borden verdelen. Wafeltjes op parfait leggen. Parfait bestrooien met beetje kaneel.

Bron

Allerhande (AH)

Serveertip

Bevat per eenpersoonsportie
energie 475 kCal - eiwit 5 g
vet 29 g - koolhydraten 50 g

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten