Romige spaghetti met gerookte zalm en paddenstoelen pasta

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 31-03-2005
  • Romige spaghetti met gerookte zalm en paddenstoelen pasta

    Romige spaghetti met gerookte zalm en paddenstoelen pasta

    Romige spaghetti met gerookte zalm en paddenstoelen pasta

Dit heerlijke gerecht kregen we als hapje voorgeschoteld bij een Paasbrunch. Zo verrukkelijk dat ik direct het recept heb gevraagd. In het oorspronkelijke recept worden cantharellen gebruikt. Natuurlijk veel lekkerder maar ook veel duurder. De keuze is aan degene die kookt.
Inmiddels heb ik het recept helemaal aangepast. Nog lekkerder!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 sjalotjes -
200 gram kastanje champignons of cantharellen
200 gram gerookte zalm -
300 gram spaghetti -
peper, zout -
2 el olie -
2 el Noilly Prat (= droge vermouth) of witte wijn -
2 eetlepels fijngehakte peterselie -
125 ml slagroom -
nootmuskaat
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 552,16 kcal
Koolhydraten 59,53 g
Eiwitten 23,19 g
Vetten 23,09 g

Bereidingswijze

Sjalotjes pellen en fijnhakken. Paddenstoelen schoonmaken en in stukken snijden. Gerookte zalm in repen snijden. Spaghetti beetgaar koken.1 eetlepel olie verhitten en champignons hierin op hoog vuur 2 minuten bakken.
Champignons uit de pan nemen.
Rest olie erbij en zalm hierin plm. 2 minuten bakken.
Sjalotjes met Noilly Prat of wittte wijn op laag vuur inkoken tot bijna geen vocht meer over is.
Room toevoegen, aan de kook brengen en op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat.
Spaghetti afgieten en vermengen met de room.
Spaghetti over voorverwarmde borden verdelen en bestrooien met zalm en champignons.
Garneren met wat fijngehakte peterselie.

Bron

Eigen inspiratie na het recept te hebben gekregen van kennissen

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

pwiggers avatar
pwiggers 02-02-2017

Leuk om te horen Gerardus. Dank je wel.

Gerardus106 avatar
Gerardus106 01-02-2017

Wij vinden het lekker en het staat ook nog vlot op tafel!

pwiggers avatar
pwiggers 08-06-2016

Blijft bij ons een toprecept. Wij eten dit heel vaak. Bedankt Laura.

ArualB avatar
ArualB 08-06-2016

Ziet er heerlijk uit, inmiddels ook geplaatst in mijn pasta kookboek. Dank je wel!

hermien_kg avatar
hermien_kg 16-04-2015

Ik was een beetje aan het rondneuzen en vond dit recept. Het lijkt me heerlijk en ik heb het in mijn kookboek Pasta gezet. Groetjes, Hermien

susan56 avatar
susan56 25-03-2013

Dit lijkt me heerlijk ik bewaar het dank je wel etra voor het delen gr. usan

eugy avatar
eugy 07-10-2009

Waarom is iedereen zo enthousiast over dit recept. Heb het gemaakt en vind het niet zo bijzonder hoor. Het kan natuurlijk ook aan mij liggen...smaken verschillen

kenzot avatar
kenzot 10-09-2009

heerlijk :)

kicuis avatar
kicuis 13-08-2009

Hi Petra, Dit lijkt me een erg lekker recept. Ga het gauw maken. Laat je nog wel weten of er ook zo van wordt gesmuld als iedereen voor mij. Groetjes, Ineke

jocucina avatar
jocucina 08-08-2008

Hoi Petra Weer bij jou terecht gekomen was op zoek naar recepten met cantharellen, op het ogenblik betaalbaar bij de Lidl. Ga je recept dit weekend malen. Liefs Joke

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten