1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Zalm
  6. Romige spaghetti met gerookte zalm en paddenstoelen pasta

Romige spaghetti met gerookte zalm en paddenstoelen pasta

Door: pwiggers

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 31-03-2005

Ingrediënten 4 personen


2 sjalotjes -
200 gram kastanje champignons of cantharellen
200 gram gerookte zalm -
300 gram spaghetti -
peper, zout -
2 el olie -
2 el Noilly Prat (= droge vermouth) of witte wijn -
2 eetlepels fijngehakte peterselie -
125 ml slagroom -
nootmuskaat


Romige spaghetti met gerookte zalm en paddenstoelen pasta
Romige spaghetti met gerookte zalm en paddenstoelen pasta

Dit heerlijke gerecht kregen we als hapje voorgeschoteld bij een Paasbrunch. Zo verrukkelijk dat ik direct het recept heb gevraagd. In het oorspronkelijke recept worden cantharellen gebruikt. Natuurlijk veel lekkerder maar ook veel duurder. De keuze is aan degene die kookt.
Inmiddels heb ik het recept helemaal aangepast. Nog lekkerder!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Sjalotjes pellen en fijnhakken. Paddenstoelen schoonmaken en in stukken snijden. Gerookte zalm in repen snijden. Spaghetti beetgaar koken.1 eetlepel olie verhitten en champignons hierin op hoog vuur 2 minuten bakken.
Champignons uit de pan nemen.
Rest olie erbij en zalm hierin plm. 2 minuten bakken.
Sjalotjes met Noilly Prat of wittte wijn op laag vuur inkoken tot bijna geen vocht meer over is.
Room toevoegen, aan de kook brengen en op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat.
Spaghetti afgieten en vermengen met de room.
Spaghetti over voorverwarmde borden verdelen en bestrooien met zalm en champignons.
Garneren met wat fijngehakte peterselie.

Tags, , , ,

Bron

Eigen inspiratie na het recept te hebben gekregen van kennissen



Deel dit recept

Reacties (59)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top