Kerrie rijst met gehakt
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Een pittig kerrie rijst recept uit het kookboek rijst van AH.
http://webpaspoort.wereld.nl/wc_filewrapper?filetype=jpg&img=20061226101010.jpg>
Ingrediënten 4 personen
- 300 g rijst
- 500 g rundergehakt
- 3 eieren
- 2 middel grote uien
- 2 el kerrie
- 1 1/2 vleesbouillontablet
- 2 tl sambal oelek
- 2 takjes selderij
Benodigdheden
- wok of hapjespan
Voorbereiding
- Rijst koken
- Intussen eieren hard koken en pellen
- Eieren in partjes snijden
- Uien fijn snipperen
- Bouillontabletten oplossen in 3 el heet water
- Snijd de selderij fijn
Bereidingswijze
- In de wok olie verhitten en ui goudgeel fruiten
- kerrie toevoegen
- Gehakt aan de ui toevoegen en rul bakken de opgeloste bouillon en sambal erbij en nog 1 minuut verwarmen
- Rijst erdoor scheppen samen met de fijn gesneden selderij
Serveertip
- Kerrie rijst garneren met partjes hard gekookt ei en wat over gebleven takjes selderij
- Lekker met sambalboontjes