1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Pittige roergebakken witlof met biefstuk- of runderreepjes

Pittige roergebakken witlof met biefstuk- of runderreepjes

Door: pwiggers

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 31-03-2005

Ingrediënten 4 personen


800 gram witlof - 2 eetlepels olie - 1 teentje knoflook - 3 sjalotjes of 1 middelgrote ui - 1 rode Spaanse peper - plm. 1 cm verse gemberwortel - 2 eetlepels ketjap manis - 400 gram biefstuk of runderreepjes - peper, zout - 2 eetlepels droge sherry - 1 eetlepel citroensap - 1 eetlepel honing


Verder heb je nodig


Wok of grote koekenpan

oosterse witlof
oosterse witlof

De zomer komt eraan en er moeten weer de nodige pondjes af. Dus roerbakken. Deze geroerbakte witlof aten we deze week en is voor herhaling vatbaar. Heerlijk! (In plaats van biefstuk kun je natuurlijk ook runderreepjes gebruiken)

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Witlof wassen en in brede repen snijden. Knoflook en sjalotjes of ui pellen en snipperen. Rode peper wassen, zaadlijsten en pitjes verwijderen en snipperen. Biefstuk in reepjes snijden. Gemberwortel schillen en heel fijn snipperen.

Bereidingswijze

Biefstuk of runderreepjes marineren in mengsel van ketjap manis, citroensap, 1 eetlepel olie en versgemalen peper.
Olie in wok verhitten en hierin fijngesneden sjalotjes, knoflook, rode pepertjes en gemberwortel al omscheppend 2 minuten bakken. Biefsuk erbij en al omscheppend 3 minuten meebakken. Uit de pan nemen. Witlof in de wok doen en op hoog vuur, regelmatig omscheppend beetgaar laten worden. Biefstuk er weer bij doen. Op smaak maken met sherry, honing, peper en zout.
(Witlof laat veel vocht vrij. Vind je dat vervelend, bindt de witlof dan met wat maizena of aardappelmeel)

Serveertip

Lekker met rijst



Reacties (9)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top