1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Mosterdsoep
  5. Kaas- mosterdsoep

Kaas- mosterdsoep

  • Nederlands, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 31-03-2005

Ingrediënten 4 personen


  • 2 sjalotjes.
  • 35 gram boter.
  • 35 gram bloem. (voor glutenvrij neem maizena)
  • 1 dl droge witte wijn.(Wijn kan je ook weglaten).
  • 1 kippen of kruidenbouillontablet. (voor glutenvrij neem zelf gemaakte bouillon of koop glutenvrij bouillonblok)
  • 1 volle eetlepel grove mosterd. (glutenvrij kijk of je mosterd geschikt is)
  • 4 eetlepels koffieroom/ slagroom- (je kan ook meer nemen ik neem vaak houdbare slagroom, heb ik toch meestal in de koelkast).
  • 100 gram geraspte oude kaas.
  • Zout en peper naar smaak.
  • 1 eetlepel gesnipperde bieslook.


Verder heb je nodig


Grote pan. Indien gewenst Keukenmachine, blender of staafmixer.


Dit recept kreeg ik van mijn dochter, het is een verrassend lekkere soep,een soep zonder vlees. Als je het kippenbouillontablet vervangt door een kruidenbouillon is deze soep ook geschikt voor vegetariërs. De soep is snel klaar en makkelijk te maken.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

  • Pel en snipper de sjalotjes.
  • Smelt de boter in een pan en bak de sjalot-snippers zachtjes ca. 1 minuut.
  • Roer de bloem erdoor en laat het mengsel al roerende, ca. 3 minuten pruttelen.
  • Schenk al roerende de wijn erbij en blijf roeren tot het mengsel glad is.
  • Schenk dan, nog steeds roerende 3/4 liter water erbij en verkruimel het bouillontablet erboven.

Bereidingswijze

  • Breng de soep aan de kook en laat hem zachtjes ca. 3 minuten koken.
  • Roer de mosterd erdoor.
  • Voeg de room en de kaas toe en laat de kaas al roerende smelten.
  • Breng de soep op smaak met zout en peper.
  • Als je een gladde soep wilt zet je de staafmixer erin of giet de (wat afgekoelde) soep in de blender/keukenmachine tot het een mooie romige soep geworden is.

Serveertip

Garneer met bieslook. Zelfs de volgende dag is deze soep nog heerlijk, let er wel op dat ze snel "aan de bodem kan gaan plakken" dus bij opwarmen goed blijven roeren.(of gebruik magnetron)

Bron

Dochter



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van alidada


Reacties (7)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van alidada
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top