1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Kabeljauw
  6. Kabeljauw in een pakketje van folie met kruidenboter

Kabeljauw in een pakketje van folie met kruidenboter

Door: marianneoud

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 30-03-2005

Ingrediënten 4 personen


4 moten kabeljauw, van ca. 200 gram ca. 20 gram boter voor het invetten 50 gr kruidenboter 1 tl tijm 4 tomaten zout en peper



Een echt prachtig hoofdgerecht. Leuk om het zo in de aluminiumfolie te serveren op de borden

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 220 graden.


Bereidingswijze

Ontvel de tomaten. Halveer de tomaten, verwijder het vocht en de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Verwijder eventueel het vel van de bismoten. Dep de moten droog met keukenpapier en wrijf ze aan beide kanten in met zout en peper. Vet 4 grote stukken aluminiumfolie in met de boter en leg de moten erop. Verdeel de tomaat over de moten, bestrooi met de tijm en verdeel de in plakjes gesneden kruidenboter erover, Vouw de folie losjes om de vis en vouw de uiteinden stevig dicht. Bewaar de paketjes tot gebruik in de koelkast. .

Serveertip

Leg de vispakketjes op een bakplaat in het midden van de oven en laat ze in ca. 12 minuten gaar worden. eg de paketjes op de borden.
Heerlijk met tuin of sperziebonen en aardappelpuree.



Reacties (23)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top