Paranotentaart

  • Braziliaans, Banket
  • 60-120 min.

Een braziliaanse tractatie

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
6 eieren, 200 gram suiker, 225 gram paranoten(alvast fijngemalen is gemakkelijk),
1 theelepel bakpoeder, zout, boter
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

een bakblik

Voorbereiding

splits de eieren, maal eventueel de paranoten fijn, verwarm de oven voor op 170 graden

Bereidingswijze

Klop de eierdooiers schuimig en klop er dan geleidelijk de suiker door tot een ceme ontstaan is, roer er dan de noten en het bakpoeder door en een snufje zout, klop dit tot een homogeen mengsel, klop dan in een andee kom de eiwitten stijf en spatel ze door het eierdooiermengsel, beboter het bakblik, bak de taart in 45 mionuten in de oven, laat de taart afkoelen rn stort deze op een taartrooster

Serveertip

Snijd de taart in punten en garneer eventueel met een toef slagroom

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

basalk avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten