Paranotentaart
- Braziliaans, Banket
- 60-120 min.
Een braziliaanse tractatie
Ingrediënten 4 personen
6 eieren, 200 gram suiker, 225 gram paranoten(alvast fijngemalen is gemakkelijk),1 theelepel bakpoeder, zout, boter
Benodigdheden
een bakblik
Voorbereiding
splits de eieren, maal eventueel de paranoten fijn, verwarm de oven voor op 170 graden
Bereidingswijze
Klop de eierdooiers schuimig en klop er dan geleidelijk de suiker door tot een ceme ontstaan is, roer er dan de noten en het bakpoeder door en een snufje zout, klop dit tot een homogeen mengsel, klop dan in een andee kom de eiwitten stijf en spatel ze door het eierdooiermengsel, beboter het bakblik, bak de taart in 45 mionuten in de oven, laat de taart afkoelen rn stort deze op een taartrooster
Serveertip
Snijd de taart in punten en garneer eventueel met een toef slagroom