1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Hachee
  5. friese hachee

friese hachee

  • Nederlands,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 30-03-2005

Ingrediënten 4 personen


Kilo flinke uien, 500 gr rundvlees (riblappen of ander mals stoofvlees) 50gr ontbijtkoek, 5cl berenburger,1/2l vleesbouilon, zout en peper naar smaak, teentje knoflook, boter, laurier blaadjes (3) met in ieder blaadje een kruidnagel gestoken


Verder heb je nodig


Sudderpan, snijplank, mes en pollepel


Een heerlijke stoofpot!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Uien snijden in reepjes of stukjes, naar eigen inzicht.
vlees in blokjes snijden, kruiden met wat zout en peper, ontbijtkoek in stukjes snijden en de donkere korstjes verwijderen.
bouilonblokje laten smelten in 1/2l water.
pan voorverwarmen op het vuur en de boter laten smelten tot die bruin is.

Bereidingswijze

Eerst het vlees aanbraden tot de blokje goed aangebruind zijn, vlees verwijderen en in dezelfde boter de uien laten garen, vlees er weer bij doen + de ontbijtkoek + de laurierblaadjes, knoflook, berenburger en de bouilon even goed door elkaar roeren en dan de pan met gesloten deksel op laag vuur laten sudderen (stoven), na twee uur heb je een heerlijke hachee.

Serveertip

Lekker met rode kool met appeltjes en een kruimige aardappel, oer hollands en smakelijk.Het is ook heerlijk met lamsvlees i.p.v. rundvlees



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van juttertje


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van juttertje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top