Griekse visschotel met olijven

  • Grieks, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 29-03-2005

Een heerlijke zomerse visschotel. Het weer wordt al steeds beter. Hiermee kom je alvast in de stemming. Het recept vond ik weer in mijn verzameling lekkere recepten.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
1 ui - 1 teentje knoflook - 2 eetlepels olijfolie - 2 tomaten - 300 gram kabeljauwfilet - zout, peper - 1/2 dl droge witte wijn - ± 10 zwarte olijven zonder pit - citroensap
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
vuurvaste schaal

Voorbereiding

Pel de ui en de knoflook en snipper deze. Pel de tomaten en snij ze in plakken. Snij de olijven in plakjes.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 gr.C.
Verhit 2 eetlepels olijfolie en fruit hierin de ui en de knoflook goudgeel en glazig. Voeg de plakken tomaat toe en laat deze even meesmoren. Vet een ovenvaste schaal in. Leg hierin de visfilets, bestrooid met zout en peper. Schep hierop het ui-tomaatmengsel. Bestrooi ook dit met zout en peper. Giet hierover de witte wijn. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet deze in de oven. Laat 20 minuten stoven. Voeg de olijven toe. Nog 10 minuten in de oven. Druppel vlak voor het opdienen wat citroensap over de vis.

Serveertip

Lekker met vers knapperig stokbrood of rijst en een grote bak sla.
Heerlijk met een Griekse witte wijn (Retsina)

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten