1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Scandinavische keuken
  5. Deense gehakballetjes in dille-yoghurtsaus

Deense gehakballetjes in dille-yoghurtsaus

  • Scandinavisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 29-03-2005

Ingrediënten 4 personen


1/4 liter yoghurt - 500 gram gehakt half om half - 1 ei - 3 eetl paneermeel - zout, peper - 3 eetl fijngehakte dille (evt diepvries) - 2 eetlepels boter - 1 ui - 2 dl vleesbouillon van tablet - ± 2 eetl maïzena



Deense gehakballetjes in dille-yoghurtsaus
Deense gehakballetjes in dille-yoghurtsaus

Het recept van deze overheerlijke gehaktballetjes stond een aantal jaren geleden in een Libelle.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Yoghurt ruim van te voren uit de koelkast halen (mag niet te koud zijn). Ui pellen en snipperen. Gehakt aanmaken met ei, paneermeel, zout, peper en 2 eetlepels dille. Balletjes maken ter grootte van een ping-pongbal. Ui pellen en in reepjes snijden.

Bereidingswijze

Verhit de boter en bak hierin de gehaktballetjes rondom bruin. Bak de ui 2 minuten mee. Roer de maizena glad met de yoghurt en schenk dit al roerende bij de gehaktballetjes. Blijf roeren tot de saus gebonden is. Breng de saus op smaak met zout, peper en 1 eetl dille.

Serveertip

Heerlijk met gekookte aardappelen en een salade van gekookte bietjes met peterselie

Bron

Libelle



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top