400 gram penne - Plm. 400 gram gerookte kipfilet - 1 klein ui - 1 eetlepel olijfolie - 1 eetlepel oregano - 1 glas witte wijn - 200 ml creme fraiche -
2 eetlepels rode pesto - 3 gedroogde tomaten (op olie) uitgelekt - 1 theelepel suiker
Een superlekkere pasta om je vingers bij af te likken. Een succesrecept in onze familie. Heel snel klaar!!
Pasta beetgaar koken. Ui pellen en snipperen. Gedroogde tomaten in kleine stukjes snijden. Kipfilet in smalle reepjes snijden.Olie verhitten en ui hierin lichtbruin bakken. Afblussen met witte wijn en wat laten inkoken tot je nog plm. 2 eetlepels over hebt. Creme fraiche toevoegen. Inkoken tot deze dikker wordt. Gedroogde tomaten en de in reepjes gesneden kipfilet toevoegen en alles nog plm. 5 minuten laten sudderen. Pesto erdoor roeren. Op smaak maken met peper, zout, suiker en oregano.
Penne beetgaar koken.
Nu kun je de saus en de penne apart serveren of de saus door de penne doen. Ik vind het het lekkerst apart.
(Je kunt ook rauwe reepjes of stukjes kipfilet nemen, die je vooraf bruin bakt in wat boter. Voor de rest is het recept hetzelfde)
Lekker met tomatensalade
pwiggers 31-08-2020
Wat fijn om te horen dat deze pasta zo bij jullie in de smaak is gevallen. Dank je wel voor je reactie. Alijd leuk. Groetjes, Petra
inetinus10 28-08-2020
Gisterendeze lekkere pasta gemaakt en het was een succes en komt zeker bij mijn favoriete recepten.
Aparte, maar toch heerlijke smaak. Een keer wat anders als de standaard pasta
pwiggers 01-08-2018
Hartstikke leuk om te horen Gerard. Dank je wel voor je hele leuke reactie. Groet, Petra
GGGGerard 26-07-2018
Wat is dit een lekker gerecht! Mijn vrouw heeft wel 5x tijdens het eten gezegd hoe lekker ze het wel niet vond. Gaan we zeker vaker maken!
pwiggers 24-08-2017
Graag gedaan iolair. Bij ons is dit nog altijd een favoriet familierecept. Fijn te horen dat het zo goed heeft gesmaakt. Groet, Petra