Koolrabi met champignons uit de oven
- Duits, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 29-03-2005
Weer een heerlijke ovenschotel met koolrabi en champignons. Lekker snel klaar en heel goed voor te bereiden.
Ingrediënten 4 personen
750 gram koolrabi - zout, peper - 250 gram champignons - 1 sjalotje - 30 gram boter - 2 eetlepels gehakte peterselie - 100 gram geraspte belegen Goudse kaas - 125 ml slagroom -2 eieren
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 349,10 kcal |
Koolhydraten | 10,49 g |
Eiwitten | 17,38 g |
Vetten | 24,80 g |
Benodigdheden
grote ovenschaalVoorbereiding
Koolrabi schillen en in blokjes snijden. Koolrabi opzetten met water en zout en in 10-15 minuten gaar koken. Goed laten uitlekken. Sjalotje pellen en snipperen.
Champignons schoonmaken en in plakjes snijden.
Helft van de boter smelten en de sjalotjes en de champignons hierin goudbruin bakken. Kruiden met zout en peper.
Bereidingswijze
Oven voorverwarmen op 200 graden.
Vuurvaste schaal invetten met boter. Koolrabi voorzichtig mengen met de champignons en de helft van de geraspte kaas en in de ovenschaal doen. Rest van de kaas vermengen met de peterselie en over de koolrabi verdelen. Eieren los kloppen met de room en over de koolrabi gieten. Rest van de boter in vlokjes erover verdelen.
In het midden van de oven in 20-25 minuten goudbruin bakken.
Bron
?? onbekend
Serveertip
Lekker met aardappelpuree
Laatste reacties
Het was heerlijk, ik heb het in combinatie met verse kapucijners gemaakt. Bedankt! Patricia
Lekker, ik neem het mee. Groetjes Mia
Weer meegenomen.. Groetjes Jacqueline