Koolrabi met champignons uit de oven

  • Duits, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 29-03-2005
  • Koolrabi met champignons uit de oven

    Koolrabi met champignons uit de oven

    Koolrabi met champignons uit de oven

Weer een heerlijke ovenschotel met koolrabi en champignons. Lekker snel klaar en heel goed voor te bereiden.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
750 gram koolrabi - zout, peper - 250 gram champignons - 1 sjalotje - 30 gram boter - 2 eetlepels gehakte peterselie - 100 gram geraspte belegen Goudse kaas - 125 ml slagroom -
2 eieren
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 349,10 kcal
Koolhydraten 10,49 g
Eiwitten 17,38 g
Vetten 24,80 g
Benodigdheden
grote ovenschaal

Voorbereiding

Koolrabi schillen en in blokjes snijden. Koolrabi opzetten met water en zout en in 10-15 minuten gaar koken. Goed laten uitlekken. Sjalotje pellen en snipperen.
Champignons schoonmaken en in plakjes snijden.
Helft van de boter smelten en de sjalotjes en de champignons hierin goudbruin bakken. Kruiden met zout en peper.

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 200 graden.
Vuurvaste schaal invetten met boter. Koolrabi voorzichtig mengen met de champignons en de helft van de geraspte kaas en in de ovenschaal doen. Rest van de kaas vermengen met de peterselie en over de koolrabi verdelen. Eieren los kloppen met de room en over de koolrabi gieten. Rest van de boter in vlokjes erover verdelen.
In het midden van de oven in 20-25 minuten goudbruin bakken.

Bron

?? onbekend

Serveertip

Lekker met aardappelpuree

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

palders avatar
palders 15-07-2012

Het was heerlijk, ik heb het in combinatie met verse kapucijners gemaakt. Bedankt! Patricia

mialubbe avatar
mialubbe 12-10-2011

Lekker, ik neem het mee. Groetjes Mia

wooley avatar
wooley 30-08-2005

Weer meegenomen.. Groetjes Jacqueline

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten