1. Home
  2. Recepten
  3. Spaanse keuken
  4. Gemarineerde sardines

Gemarineerde sardines

Door: schnuckie

  • Spaans, Borrelhapje
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 29-03-2005

Ingrediënten


8 verse sardines
bloem
1 rood spaans pepertje, fijngesnipperd
4 teentjes knoflook, fijngehakt
paprikapoeder
2 laurierbladeren
1 dl witte wijnazijn
1 dl witte wijn
1 dl water
peper en wat zout



Gemarineerde sardines
met chilipepers, knoflook en laurier

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak de sardines schoon en bestuif ze met wat bloem.
- Bak ze op een hoog vuur goudbruin in olijfolie. Haal uit de pan en hou opzij.
- Bak in dezelfde pan de knoflook, spaanse peper en wat paprikapoeder. Bak tot de knoflook lichtbruin word.
- Blus de pan met: wijnazijn witte wijn en water, voeg ook een laurierblad toe. Laat zo'n 5 minuten pruttelen.
- Giet deze vloeistof over de sardines en laat ongeveer 2 uur marineren.
- Serveer op kamertemperatuur met witte wijn.
- Hier proef je echt een stukje Catalonie, puur Spanje!



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van schnuckie
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top