1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Botercreme

Botercreme

Door: ghislaine1941

  • Nederlands, Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 28-03-2005

Ingrediënten


250 gram (room) boter
1 eierdooier
200-300 gram poedersuiker



Dit is een boterversie die niet heel hard wordt. Je gebruikt hem voornamelijk voor het decoreren van taarten.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Roer de boter zacht. Roer er 1 eidooier door. Voeg dan 200 tot 300 gram poedersuiker toe en eventueel kleurstof. Omdat boter geel is, zul je de kleur ook moeten aanpassen. Even uitproberen dus. Met smaakstoffen kun je de creme een smaakje geven. Let op dat het glazuur niet te vochtig wordt. Voeg dan gewoon meer poedersuiker toe.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ghislaine1941
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top