1. Home
  2. Recepten
  3. Vegetarische keuken
  4. Henrike's groene aspergesalade

Henrike's groene aspergesalade

Door: henrike31

  • Vegetarisch, Salade
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 28-03-2005

Ingrediënten 1 personen


2 theelepels olijfolie
1 eetlepel sherry
1 eetlepel azijn
1 teentje verse knoflook
zwarte peper
500 gram groene asperges
200 gram raddicchio sla


Verder heb je nodig


Grilpan
knoflookpers
schilmesje
snijplank
(kunststof) spatel
keukenpapier


Ontdek meer:

Voorbereiding

Onderste gedeelte (circa 2 cm.) van asperges snijden en asperges wassenGoed laten uitlekken

Bereidingswijze

In kommetje 1 theelepel olijfolie, sherry en azijn tot dressing kloppenKnoflook pellen en erboven uitpersenOp smaak brengen met zwarte peper Asperges bestrijken met rest van olieGrillpan verhitten en asperges in circa 5 minuten beetgaar grillenRegelmatig kerenOp een bord een bedje van radicchiosalade makenAsperges erop leggen en bestrooien met zwarte peperDressing erover sprenkelen

Serveertip

Lekker met gegrilde of gestoomde vis, bijv. kabeljauw, koolvis, gamba's en of zalm.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van henrike31
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top