Henrike's groene aspergesalade

  • Vegetarisch, Salade
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 28-03-2005


Heerlijke 1-persoons salade met geroosterde groene asperges! Natuurlijk met... knoflook!
Vegetarisch, zout- en vetarm, o.b.v. olijfolie, koemelkeiwitvrij!

Deel dit recept

Ingrediënten 1 persoon
  • 2 theelepels olijfolie
  • 1 eetlepel sherry
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 teentje verse knoflook
  • zwarte peper
  • 500 gram groene asperges
  • 200 gram raddicchio sla
  • Boodschappen bestellen
    Benodigdheden
  • grilpan
  • knoflookpers
  • schilmesje
  • snijplank
  • (kunststof) spatel
  • keukenpapier
  • Voorbereiding

  • Onderste gedeelte (circa 2 cm.) van asperges snijden en asperges wassen
  • Goed laten uitlekken
  • Bereidingswijze

  • In kommetje 1 theelepel olijfolie, sherry en azijn tot dressing kloppen
  • Knoflook pellen en erboven uitpersen
  • Op smaak brengen met zwarte peper
  • Asperges bestrijken met rest van olie
  • Grillpan verhitten en asperges in circa 5 minuten beetgaar grillen
  • Regelmatig keren
  • Op een bord een bedje van radicchiosalade maken
  • Asperges erop leggen en bestrooien met zwarte peper
  • Dressing erover sprenkelen
  • Serveertip

  • lekker met gegrilde of gestoomde vis, bijv. kabeljauw, koolvis, gamba's en of zalm.
  • Laatste reacties

    chrisnijhuis avatar
    chrisnijhuis 18-05-2005

    Ik heb hem gevonden, lijkt me lekker. Neem ik mee van je. Lieve groetjes, Chris

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    Doorsturen

    Home Recepten