RABARBER-CRUMBLE

  • Internationaal, Nagerecht
  • 20-30 min.

ER IS WEER RABARBER GELUKKIG

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen











Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 341,96 kcal
Koolhydraten 53,65 g
Eiwitten 4,49 g
Vetten 10,41 g

Bereidingswijze

  • voor de compote:
  • verwijder (zonodig) het blad van de rabarber en snij de stengels in stukken van 3 cm.
  • breng in een kleine pan 1 dl water aan de kook met 75 g suiker, roer de rabarber erdoor en laat de stukjes in 5-6 minuten gaar worden.
  • laat het vocht op hoog vuur inkoken tot het stroperig is, proef of de compote zoet genoeg is en laat het afkoelen

  • verwarm de oven voor op 200?C.
  • smelt de boter en laat afkoelen.
  • roer in een kom bloem, suiker, vanillesuiker en kaneel door elkaar, giet de boter erbij en kneed tot een kruimeldeeg met de vingertoppen of een vork.
  • schep de rabarbercompote in 4 ovenvaste schaaltjes en strooi het kruimeldeeg erover.
  • zet de schaaltjes ca. 25 minuten in de oven tot het deeg lichtbruin is

Serveertip

serveer lauwwarm of koud met geklopte room.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

kramer1274 avatar
kramer1274

Doorsturen

Home Recepten