1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Internationale keuken
  5. RABARBER-CRUMBLE

RABARBER-CRUMBLE

  • Internationaal, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 28-03-2005

Ingrediënten 4 personen








500 g rabarber

50 g boter

100 g bloem

1 zakje vanillesuiker

125 g suiker

1 snuifje kaneel






ER IS WEER RABARBER GELUKKIG

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voor de compote: verwijder (zonodig) het blad van de rabarber en snij de stengels in stukken van 3 cm. breng in een kleine pan 1 dl water aan de kook met 75 g suiker, roer de rabarber erdoor en laat de stukjes in 5-6 minuten gaar worden. laat het vocht op hoog vuur inkoken tot het stroperig is, proef of de compote zoet genoeg is en laat het afkoelen

verwarm de oven voor op 200?C. smelt de boter en laat afkoelen. roer in een kom bloem, suiker, vanillesuiker en kaneel door elkaar, giet de boter erbij en kneed tot een kruimeldeeg met de vingertoppen of een vork. schep de rabarbercompote in 4 ovenvaste schaaltjes en strooi het kruimeldeeg erover. zet de schaaltjes ca. 25 minuten in de oven tot het deeg lichtbruin is

Serveertip

Serveer lauwwarm of koud met geklopte room.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kramer1274


Reacties (8)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kramer1274
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top