Bitterkoekjestrifle

  • Engels, Nagerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 28-03-2005

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 blik perziken *
8 bitterkoekjes *
1 eetlepel amandellikeur *
225 gram bitterkoekjespudding *
150 gram witte chocolade *
50 ml slagroom.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
4 hoge glazen - 100 ml slagroom -
4 bitterkoekjes.

Bereidingswijze

Laat de perziken uitlekken en vang het sap op.
Snij 8 bitterkoekjes in vieren, schep ze door het perzikensap en besprenkel ze met 1 eetlepel amandellikeur. Verdeel de koekjes over 4 hoge glazen.
Pureer de perziken met behulp van een staafmixer en verdeel de helft van de puree over de koekjes.
Schep 225 gram bitterkoekjespudding op de perzikpuree.
Breek 150 gram witte chocolade in stukjes en laat deze met 50 ml slagroom op een heel zacht vuur smelten. Haal het mengsel van het vuur en laat dit afkoelen.
Klop ondertussen 100 ml slagroom lobbig en schep er de afgekoelde maar nog vloeibare chocoladeroom door.
Verdeel de chocoladeroom over de glazen en schenk er de rest van de perzikpuree over. Zet de trifles 1 uur in de koelkast.
Snijd 4 bitterkoekjes in en zet ze op de rand van ieder glas.

Laatste reacties

heleen4 avatar
heleen4 16-04-2005

neem je recept mee. groeten, Heleen

chutneyzusje avatar
chutneyzusje 28-03-2005

Ben gek op trifle's dus deze heb ik lekker meegenomen,bedankt en gr.Anne-Mieke

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten