1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Varkensoester met ananassalsa en pom? duchesse

Varkensoester met ananassalsa en pom? duchesse

Door: jacoba_b

  • , Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 27-03-2005

Ingrediënten 4 personen


1 rode peper, 300g verse ananas, 1 limoen, 1 eetlepel witte basterdsuiker, 1 eetlepel vissaus, 1 zak Pom? Duchesse (Aviko), 8 plakken ontbijtspek, 4 varkens oesters, 2 eetlepels olie, zeezout, versgemalen peper,
75g veldsla.


Verder heb je nodig


Cocktailprikkers.


Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Was 1 rode peper, verwijder de zaadlijst en hak de peper fijn. Snij 300g verse ananas in blokjes en pers 1 limoen uit. Klop een dressing van 2 eetlepels limoensap met 1 eetlepel witte basterdsuiker en 1 eetlepel vissaus. Schep de ananas en de peper door de dressing. Bereid 1 zak Pom? Duchesse (Aviko) volgens de gebruiksaanwijzing. Wikkel 8 plakken ontbijtspek om 4 varkens oesters en steek ze vast met cocktailprikkers. Bestrijk de varkens oesters met 2 eetlepels olie en bestrooi met zeezout en versgemalen peper. Bak de varkensoesters in een hete koekenpan ca. 1 minuut aan iedere kant, zet het vuur lager en bak ze nog ca. 5 minuten aan iedere kant. Was 75g veldsla (1 zakje) en verdeel deze over 4 borden. Leg de varkens oesters met de ananassalsa op de veldsla. Serveer de pommes duchesse erbij.

Serveertip

Garneer met verse koriander



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jacoba_b
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top