1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Varkensoester met ananassalsa en pom? duchesse

Varkensoester met ananassalsa en pom? duchesse

  • , Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 27-03-2005

Ingrediënten 4 personen


1 rode peper, 300g verse ananas, 1 limoen, 1 eetlepel witte basterdsuiker, 1 eetlepel vissaus, 1 zak Pom? Duchesse (Aviko), 8 plakken ontbijtspek, 4 varkens oesters, 2 eetlepels olie, zeezout, versgemalen peper,
75g veldsla.


Verder heb je nodig


Cocktailprikkers.


Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Was 1 rode peper, verwijder de zaadlijst en hak de peper fijn. Snij 300g verse ananas in blokjes en pers 1 limoen uit. Klop een dressing van 2 eetlepels limoensap met 1 eetlepel witte basterdsuiker en 1 eetlepel vissaus. Schep de ananas en de peper door de dressing. Bereid 1 zak Pom? Duchesse (Aviko) volgens de gebruiksaanwijzing. Wikkel 8 plakken ontbijtspek om 4 varkens oesters en steek ze vast met cocktailprikkers. Bestrijk de varkens oesters met 2 eetlepels olie en bestrooi met zeezout en versgemalen peper. Bak de varkensoesters in een hete koekenpan ca. 1 minuut aan iedere kant, zet het vuur lager en bak ze nog ca. 5 minuten aan iedere kant. Was 75g veldsla (1 zakje) en verdeel deze over 4 borden. Leg de varkens oesters met de ananassalsa op de veldsla. Serveer de pommes duchesse erbij.

Serveertip

Garneer met verse koriander



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jacoba_b


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jacoba_b
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top