paasbrood
- Nederlands, Brood
- > 120 min.
- Geplaatst op 27-03-2005
Paasbrood volgens origineel Overijssels' recept. Met veel krenten en rozijnen en kaneel.
Ingrediënten
500 gr. meel, 2 zakjes instantgist, 30 gr. broodverbetermiddel (evt.), 3 afgestreken tl. zout, 75 gr. suiker, 250 gr. rozijnen, 250 gr. krenten, 25 gr. sucade, 1 tl kaneel, ca. 300 ml lauw water, 1 ei, 1 pakje amandelspijs van 300 gr. (van Baukje)Benodigdheden
mixer die geschikt is voor brood!, broodbakvorm van ca. 30x10x10 cmVoorbereiding
Bereid de spijs volgens de verpakking(vermeng het met een half ei). Week de krenten en rozijnen in lauw water.
Bereidingswijze
Doe meel met gist, broodverbetermiddel, zout, kaneel en suiker in een kom. Doe vervolgens de krenten, de rozijnen, de sucade en het ei erbij en vermeng het geheel met de mixer. Voeg water toe totdat het een stevig niet aan de kom plakkend deeg is.
Smeer het bakblik in met boter en bestrooi hem met meel.
Haal het deeg uit de kom en rol het uit tot een dikke plak. Leg hier de rol spijs in en rol het deeg op. Leg de deegrol in het bakblik en laat hem op een warme vochtige plek ca. 2 1/2 uur rijzen. Ik laat het deeg zelf altijd in een voorverwarmde oven met twee bakjes water rijzen. Verwarm de oven hiervoor 1 minuut op vijftig graden.
Bak het brood in 50 min op 200 graden gaar.
Serveertip
Met een beetje boter of halvarine erop is het brood helemaal af!
Laatste reacties
Hallo Monique, Broodverbetermiddel (goed voor scrabble:)) is niet direct noodzakelijk maar kun je kopen op de site van www.de-zuidmolen.nl. Veel succes gewenst.
Vind ik dan weer een beetje jammer , een PAKJE amandelspijs ??? Toch veel lekkerder om dat gewoon zelf te maken :)) en waar koop ik broodverbetermiddel???
Hey lijkt me echt wel wat - erg lekker. Ga ik proberen!!!! Liefs, Trice