1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Tagliatelle met doperwtjes en ham

Tagliatelle met doperwtjes en ham

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 27-03-2005

Ingrediënten 4 personen


1 ui***2 eetl. boter***200 gram doperwtjes (diepvries)***2 dl. slagroom***1 dikke plak ham***400 gram tagliatelle paglia e fieno***zout en peper u.d.k.



Een simpel maar lekker pastarecept

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de ui fijn en de ham in kleine blokjes.

Bereidingswijze

Bak de ui in de boter op laag vuur tot het kleurt. Doe de erwtjes erbij en een scheutje water. Breng het aan de kook en laat het 10 minuten, zonder deksel, garen. Is het water na die tijd nog niet helemaal verdampt, draai dan het vuur hoog.
Doe, als het vocht is verdwenen, de room in de pan, plus zout en peper.
Voeg vlak voor het mengen met de pasta de ham toe; hij mag niet meekoken met de saus.
Kookde pasta in ruim water met wat zout. Houd wat kookvocht apart, giet de pasta af en meng het in de pan met de saus. Houd de inhoud vloeibaar met het kookvocht omdat de tagliatelle nog doorgaren en vocht opnemen.

Serveertip

Kan met vele vleessoorten.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jodocus


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jodocus
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top