Vruchtentaart

  • Nederlands, Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 27-03-2005

suikervrij

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
4 eieren

10 ml Natrena Vloeibaar

snufje zout

1/2 tl fijngeraspte citroenschil

60 g bloem

40 g maizena

boter om in te vetten



banketbakkersroom:


1 vanillestokje ca. 8 cm.

1/2 l halfvolle melk

3 eidooiers

1 ei

10 ml Natrena Vloeibaar

60 g patentbloem

2,5 dl slankroom

2 ml Natrena Vloeibaar

Diverse soorten vruchten:



peren
ananas
kersen
mandarijnen
aardbeien
perziken
bananen
bosbessen
bramen
aalbessen

bakpapier
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Voedingswaarde per persoon:

Kilojoule 1408 KJ
Kcal 337 kcal
Eiwit 14 g
Vet 19 g
Verzadigd vet 9 g
Koolhydraten 12 g

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 160? C. Splits de eieren. Klop in een vetvrije kom met een schone garde 4 eiwitten, citroensap, 5 ml Natrena Vloeibaar en een snufje zout heel stijf. Spatel de eiwitten voorzichtig door de losgeklopte dooiermassa. Zeef de bloem en de maizena erboven en schep alles luchtig door elkaar. Vet de vorm in en bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Doe het beslag in de vorm en strijk het glad. Bak het biscuitgebak in het midden van de oven in ca. 40 minuten gaar.

Bereidingswijze

Breng voor de banketbakkersroom het opengesneden vanillestokje met de melk aan de kook. Sla de dooiers met het ei en Natrena Vloeibaar luchtig en zeef de bloem erdoor. Schenk de hete melk al roerend op het dooiermengsel, giet alles terug in de pan en breng het geheel al roerend aan de kook. Laat de vla 3 minuten doorkoken. Doe de vla in een platte schaal en laat ze afkoelen, afgedekt met folie tegen velvorming. Verwijder het vanillestokje vlak voor gebruik.



Laat het gebak afkoelen. Bestrijk de taart met banketbakkersroom en leg de diverse vruchten erop.

Serveertip

Het is belangrijk de eiwitten en de dooiers lang te kloppen zodat er voldoende volume ontstaat. De biscuitbodem zal altijd bij gebruik van een suikervervanger iets lager blijven i.v.m. het gemis van het volume van de suiker. De structuur is, zeker als deze gevuld wordt, redelijk sponsachtig. Gebruik i.v.m. de hoogte eventueel 1,5 maal de recepthoeveelheden of bak twee bodems en plaats deze op elkaar met banketbakkersroom ertussen.



Variatie tips:



Vervang de banketbakkersvla door custardvla eventueel op smaak gebracht met vruchtensap of likeur.
Gebruik hiervoor:
8 dl melk, 45 g custard, 4 ml Natrena Vloeibaar.



De vruchten kunnen gezoet worden door ze te scheppen door het sap van de vruchten dat gemengd is met enkele druppels Natrena Vloeibaar.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten