1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Thais roerbakgehakt

Thais roerbakgehakt

Door: heleen4

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 25-03-2005

Ingrediënten 4 personen


1 pak Lassie Pandan rijst
1-2 eetlepels olie
500 g half-om-half gehakt
1 rode ui, fijn gesnipperd
1 teentje knoflook, geperst
1 rode peper, zaadjes verwijderd en fijngehakt
? eetlepel verse gemberwortel, fijn geraspt
1 grote groene paprika, in reepjes
1 klein blikje maiskorrels (a 150 g), uitgelekt
3 eetlepels pinda?s, grof gehakt




Een recept van Lassie

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Kook de rijst 10 minuten in een pan met ruim kokend water en zout.

2. Giet de rijst af en laat deze nog 10 minuten afgedekt staan. Verhit intussen de olie in een wok en roerbak hierin het gehakt in ca. 5 minuten goudbruin en gaar. Voeg de ui, knoflook, rode peper en gemberwortel aan het gehakt toe en roerbak deze ca. 2 minuten mee.

3. Roerbak de reepjes paprika ca. 3 minuten met het gehakt mee. Voeg de uitgelekte maiskorrels aan het gehakt toe en verwarm deze kort mee. Breng het gehakt op smaak met zout en peper.

4. Verdeel de rijst en het roerbakgehakt over vier borden. Garneer het roerbakgehakt met de grof gehakte pinda?s.



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van heleen4
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top