Saltimbocca van kip

  • Hoofdgerecht
  • 20-30 min.

Elle 3-2003

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 platgeslagen, dubbele bioligische kipfilets; vers gemalen zwarte peper; zout; 100 g rauwe ham (bijv parmaham of serrano); bosje verse salie; olijfolie;
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
cocktailprikkers

Bereidingswijze

Bestrooi de kipfilets aan beide zijden met peper en een klein beetje zout. Bedek ze met ham en leg er een paar salieblaadjes op. Rol op en steek vast met een cocktailprikker. Bak de kip snel aan beide kanten in hete olijfolie bruin. Laat in ca 8 min op laag vuur in een afgedekte pan gaar worden .Verwijder de prikkers en snijd de rol in plakjes van 1 cm dik.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

rosalek avatar
rosalek

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten