1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Saltimbocca
  5. Saltimbocca van kip

Saltimbocca van kip

Door: rosalek

  • , Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 25-03-2005

Ingrediënten 4 personen


2 platgeslagen, dubbele bioligische kipfilets; vers gemalen zwarte peper; zout; 100 g rauwe ham (bijv parmaham of serrano); bosje verse salie; olijfolie;


Verder heb je nodig


Cocktailprikkers


Elle 3-2003

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bestrooi de kipfilets aan beide zijden met peper en een klein beetje zout. Bedek ze met ham en leg er een paar salieblaadjes op. Rol op en steek vast met een cocktailprikker. Bak de kip snel aan beide kanten in hete olijfolie bruin. Laat in ca 8 min op laag vuur in een afgedekte pan gaar worden .Verwijder de prikkers en snijd de rol in plakjes van 1 cm dik.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van rosalek
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top