1. Home
  2. Recepten
  3. Mediterrane keuken
  4. mediterraans gevuld brood

mediterraans gevuld brood

Door: tineke363

  • Mediterraan, Lunch/Brunch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 25-03-2005

Ingrediënten 6 personen


2 teentjes knoflook, zeezout, 1 rond brood (ongesneden), 2 el olijfolie, 4 el zwarte olijventappenade, 1 obergine, 20 blaadjes basilicum, 1 courgette, 4 el groene pesto, 1 potje zongedroogde tomaten op olie, 1 potje geroosterde paprika's, 2 bolletjes mozarella, 175 gr zwarte ontpitte olijven, 1 rode ui, ? 100 gram sla (spinazie, rocula, lolorossa o.i.d), zout en peper uit de molen


Verder heb je nodig


Veel kommetjes om alle ingredienten in te doen zodat je in een keer door kunt gaan met vullen. Gril. Plastic folie. Steen o.i.d. voor gewicht.


Veel werk, veel ingredienten, veel smaak, veel van eten! Je maakt hem 1 dag van te voren.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

1. Wrijf de knoflook fijn met het zeezout.
2. snijd de bovenkant en de onderkant van de aubergine en snijd hem in plakken van ? 1/2 cm. Rooster deze. Laat afkoelen in kommetje.
3. Doe hetzelfde met de courgette.
4. Laat de zongedroogde tomaatjes uitlekken.
5. Doe hetzelfde met de parika's.
6. Snijd de mozarella in plakken van ? 1/2 cm.
7. Snijd de olijven in grove stukken.
8. Snijd de ui in dunne halve ringen.
8. Was de sla en laat hem drogen.

Bereidingswijze

Snijd de bovenkant van het brood. Hol het brood uit. Laat ? 1 cm wand staan.
Vul dan het brood als volgt en vergeet niet af en toe peper en zout erover te malen:
1. smeer de knoflookpasta op de bodem en besprenkel hem met 1 el olijfolie.
2. De zwarte olijventappenade erover verdelen.
3.Verdeel de geroosterde aubergine plakken daarover.
4. de basilicum er in.
5. de geroosterde courgetteplakken.
6. de groene pesto erover verdelen.
7. de zongedroogde tomaatjes.
8. de geroosterde paprika.
9. de mozarellaplakjes
10. De gehakte olijven
11. de ringetjes rode ui.
12. de sla.
Druppel als laatste 1 el olijfolie op de sla. Doe de kap er weeer op. Pak plastic folie en wikkel het brood er strak in. Pak de steen (of iets anders dat minstens 1 kilo weegt) en leg het brood met het gewicht erop minstens 1 nacht in de koelkast.

Serveertip

Serveer dit brood met pesto, wat extra salade en een lekker glas wijn.



Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tineke363
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top