1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Wokschotel van wintergroenten met eiernoedels

Wokschotel van wintergroenten met eiernoedels

Door: vifke

  • Belgisch, Vegetarisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 25-03-2005

Ingrediënten 4 personen


1 pak gedroogde eiernoedels
300 g tofoe
5 el sojasaus
2 el sesamolie
4 el sesamzaad
4 rapen
25-tal spruiten
250 g gemengde bospaddestoelen
maiskiemolie
peper
sojasaus
4 el fijngehakte platte peterselie
3 el pindakaas
1,5 dl room
? geplette knoflookteen
zout



Tofoe en pindasaus ; vegetarische wok Voor 4:

Ontdek meer:

Voorbereiding

Giet kokend water op de noedels en laat trekken tot ze zacht zijn. Snij de tofoe in balkjes, marineer 20 minuten in sojasaus, sesamolie, sesamzaad.

Bereidingswijze

Snij de groenten en paddestoelen grof, verhit olie in een wok en roerbak er de groenten in, eerst de spruiten, dan de rapen, dan de paddestoelen. Kruid met peper en sojasaus en strooi er de fijngehakte peterselie over.

Roerbak de tofoe 2 minuten in zeer hete olie. Giet de noedels af en meng onder de groenten en de tofoe. Schik op de borden. Roer de pindakaas los met de room en de knoflook, laat even opkoken, kruid met peper en zout en werk de borden af met de saus.



Serveertip

Bron: Nest



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vifke
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top