Gevulde macaroni uit de oven

  • Italiaans, Ovenschotel
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 24-03-2005

Hartige en romige ovenschotel die overheerlijk is. Dit recept is afkomstig uit Toscanie

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
-200 g dikke pasta om te vullen (eventueel cannelloni)
-500 g kipfilet
-100 g kippelevertjes
-1 sjalot
-een takje tijm
-salie en rozemarijn
-1 dl droge witte wijn
-40 g boter
-20 g gedroogd eekhoornbrood
-6 dl bechamelsaus
-1 dl tomatensaus
-4 el geraspte Parmezan
-peper en zout
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

-spoel de gedroogde paddestoelen af en laat ze 15 min weken in warm water
-snij het kippevlees in kleine blokjes
-smelt wat boter in de pan en voeg het kippevlees, de kruiden en de gehakte sjalot toe en bak 15 min op matig vuur
-snij de kippelevertjes in stukjes en bak deze nog 5 min mee
-haal de helft van de paddestoelen uit het water en snij ze klein en roer ze door de kipbereiding
-omroeren en overgieten met de wijn en laat helemaal verdampen
-zet de bereiding van het vuur af en verwijder tijm en salie en mix het geheel fijn

Bereidingswijze

-verhit de oven op 230?C
-kook de macaroni beetgaar en giet dan af
-leg de pasta op een keukendoek en laat even opdrogen
-vul de pasta met een klein lepeltje met de bereiding en leg in een ovenschotel
-overgieten met de bechamelsaus
-bestrooi met de kaas en de rest van de paddestoelen en schep de tomatensaus erover
-gratineer 20 min in de hete oven en serveer meteen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten