Hot Spareribs

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 24-03-2005

Deze spareribs smaken vooral goed als je marinade een dag van te voren maakt en de spareribs hierin 1 nacht in de koelkast laat marineren.Vervolgens roosteren in de oven of grillen op de BBQ

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
-2 kg spareribs
-2 el olijfolie (voor het bakken)
-2 el sherry
-2 el honing
-2 el lichte sojasaus
-2 th lepels sesamolie
-300 l tomatenpuree
-1/2 th lepel vijfkruidenpoeder
-1 th lepel gemalen koriander
-1 th lepel geplette rode Spaanse peper
-2 el fijngesneden lente uitjes
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

-meng al de ingredienten voor de marinade in een grote schaal en leg de spareribs erin en zet minstens 3 uur in de koelkast (liefst 1 nacht)

Bereidingswijze

-over voorwarmen op 200?C
-giet de olijfolie in een grote pan en schroei de spareribs (steeds een paar tegelijk), dicht tot ze bruin zijn
-leg ze dan op een rooster en zet 25 min in de hete oven

Serveertip

-bestrooi met lente uitjes en serveren met dipsausjes en salades

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten