
Een heel simpel recept, wat ik regelmatig maak als voorgerechtje voor kleine kinderen . Het recept komt uit een receptenbijlage uit de jaren 70 bij Libelle.
6 eieren - 3 mooie ronde rijpe tomaten - slablaadjes om de schaal mee te bedekken. 1 bakje tuinkers - tube mayonaise
Platte schaal
Kook de eieren hard. Snij van de onder- en bovenzijde een plakje af, zodat de eieren kunnen "staan". Snij de tomaten doormidden.Bekleed de schaal met wat gewassen slabladeren en verdeel de geknipte tuinkers hierover. Hol de halve tomaten wat uit en zet het tomatenkapje op de eieren.
Zet de "paddenstoeltjes" op de schaal. Snipper de plakjes afgesneden eiwit fijn en strooi dit over de tomatenkapjes of zet met een tube mayonaise wat puntjes op het kapje. Garneer de schaal eventueel met wat plakjes tomaat.
Lekker met geroosterde boterhammen.
Oude Libelle
Fressnapf 08-12-2012
Ach wat lief, zo schattig en makkelijk met de eieren ! Bewaar ik. Grt. Alex.
lieredomdrij 30-03-2012
Ik zie de glimmende paas-oogjes al voor me, vreselijk leuk, Roger