1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Paashaastaart

Paashaastaart

  • Nederlands, Banket
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 24-03-2005

Ingrediënten 8 personen


Biscuitbeslag: Boter voor het invetten van de vorm - 4 eieren - 120 gram basterdsuiker - mespunt zout - 75 gram bloem - 25 gram maizena.
Afwerking en vulling: 1/4 liter slagroom - 2 zakjes slagroomversteviger - 2 theelepels suiker - 2 dl advocaat - chocoladevlokken - 12 paaseitjes of paasfiguurtjes - 1 chocolade Paashaas van plm. 10 cm hoogte


Verder heb je nodig


Springvorm van 22cm doorsnede


Paashaastaart
Paashaastaart

Deze Paashaastaart komt natuurlijk met Pasen weer bij de koffie. De taart is helemaal Pasen! Dit jaar (2011) bak ik de taart ook voor het bejaardentehuis.
(eigen foto volgt!)

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Biscuitdeeg: Oven voorverwarmen op 175 graden. Springvorm invetten en bestuiven met bloem. Boven kom eieren breken. Suiker en zout toevoegen. Kom boven een pan met warm water zetten en 10 minuten kloppen tot het mengsel dik en romig is. Bloem en maizena erboven zeven en luchtig door het beslag scheppen (niet roeren). Beslag in de vorm scheppen en bovenkant gladstrijken. Op rooster in midden voorverwarmde oven 45 minuten bakken. De taart is goed als hij veerkrachtig aanvoelt.

Bereidingswijze

Slagroom met slagroomversteviger, suiker en advocaat stijf kloppen. Met een lang mes de taart in twee plakken snijden. Onderste plak met 1/3 van de advocaatroom bestrijken. Andere plak erop leggen. Zijkanten met nog 1/3 van de advocaatroom bestrijken. Op groot bord chocoladevlokken strooien. Taart met 2 handen oppakken (1 onder en 1 boven) en zijkanten door de chocoladevlokken rollen. Bovenkant van de taart met rest advocaatroom bestrijken. Rand van de taart met paaseitjes garneren. Chocolade Paashaas in het midden van de taart zetten.

Serveertip

Lekker bij de koffie met Pasen.

Bron

Twaalf maanden lekker eten van AH -1987Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top