1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. witte chocolademousse met frambozen

witte chocolademousse met frambozen

Door: daveij

  • Nederlands, Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 22-03-2005

Ingrediënten


2 blaadjes witte gelantine100 gr frambozen(diepvries)100 gr witte basterdsuiker3 eetlepels siaasappellikeur.2 maal 125 ml slagroom.1 vanille stokje.1 sinaasappel.2 maal 100 gr witte chocolade,in stukjes.1 eiwit


Verder heb je nodig


4 schaaltjes met 200 ml inhoud.


Ontdek meer:

Voorbereiding

Gelatine 5min.in koud water laten weken.Frambozen met helft van suiker en 1 el sinaasappellikeur mengen en laten ontdooien.In steelpan helft van de slagroom verwarmen,merg uit het vanille stokje schrapen,sinaasappel schoonboenen en 1 el schil afraspen,merg,rasp en likeur door room roeren en chocolade erin laten smelten,pan van het vuur nemen.Gelatine uitknijpen en in de chocoladeroom oplossen,pan in bak met koud water zetten en mengsel af laten koelen,af en toe roeren.

Bereidingswijze

Intussen eiwit stijf kloppen in een vervrije kom tot stijve pieken,rest van de suiker er door kloppen.Rest van de slagroom in een andere kom bijna stijf kloppen,lobbig chocolademengsel er voorzichtig door scheppen,slagroom erdoor spatelen>,li>Mousse in schaaltjes schenken en afgedekt in koelkast laten opstijven in ca.1 uurOntdooide frambozen en vrijgekomen vocht over de mousse verdelen.



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van daveij
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top