Zuurkool Broodtaart

  • Multi-cultureel, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 22-03-2005

met corned beef en banaan

Deel dit recept

Ingrediënten
1/2 pak broodmix(bruin) - 15g boter - 150ml handwarm water.



VOOR DE VULLING:


1 blikje corned beef - 2 eieren - 125ml zure room - 2 e bloem - zout - peper - 500g zuurkool - boter voor invetten 2 bananen.




VOOR DE AARDAPPELPUREE:


600g gekookte aardappelen - 50ml melk - 1 t kerriepoeder - klontje boter - 100g geraspte kaas - 12 sprietjes bieslook.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
springvorm met een middellijn van 24cm.

Bereidingswijze

1. Maak het broodmix aan met de boter en het water volgens gebruikaanwijzing op de verpakking. 2. Snijd corned beef in blokjes. 3. Klop eieren los met de zure room en meng deze met de bloem, het zout, peper de uitgelekte zuurkool en de corned beef. 4. Vet de springvorm in. 5. Rol de brooddeeg uit en bekleed hiermee de springvoerm. 6. Leg de helft van de zuurkoolmengsel op de bodem van de springvorm. 7. Snijd de banaan in plakjes en leg deze op de zuurkool. 8. Dek de plakjes banaan af met rest van de zuurkoolmengsel. 9. Bak 25 min. bij 200*C.




10. Maak de aardappelpuree van de warme aardappelen, melk, ei, zout, peper, herriepoeder, boter en 50g van de geraspte kaas. 11. Laat de puree goed heet worden. Voeg fijngeknipte bieslook toe.




12. Neem de taart uit de oven en verdeel de aardappelpuree over de zuurkool. 13. Srooi de rest van de kaas eroverheen. 14. Zet de taart terug in de oven of zet de vorm onder een hete grill tot een goudbruin korstje is ontstaan.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten