1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Stoofvlees
  6. Stoofvlees

Stoofvlees

Door: kafes

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 22-03-2005

Ingrediënten 4 personen


750 g doorregen runderlappen of sukadelappen
1 grote ui
50 g boter
2 eetl. tomatenpuree
zout en versgemalen peper
? l water
2 laurierblaadjes
2 kruidnagels
2 eetl. azijn
2 theel. allesbinder of aangeroerde maizena



Ontdek meer:

Voorbereiding

Laat het vlees op kamertemperatuur komen Snipper de ui

Bereidingswijze

Verhit de boter in een braadpan Braad het vlees rondom aan en bestrooi met wat zout en peper Neem het vlees uit de pan Laat de ui in de braadboter glazig fruiten Voeg de tomatenpuree toe en laat kort meebakken Blus af met het handwarme water en voeg de laurierblaadjes, de kruidnageltjes en de azijn toe Breng aan de kook en leg het vlees terug in de pan Laat met het deksel op de pan op een zo laag mogelijk pitje circa 3 uur stoven tot het vlees gaar is Proef of er nog zout en/of peper bij moet en bind de saus met allesbinder of maizena Lekker met gekookte aardappelen of aardappelpuree en groenten naar keuze, bijvoorbeeld sperzieboontjes

Serveertip

Snijd voor hachee het vlees in dobbelstenen en gebruik een extra ui Gebruik mosterd, sojasaus of een takje tijm als extra smaakmakers Goulash is hachee met een Balkan-accent Laat met de ui blokjes paprika meefruiten en breng op smaak met paprikapoeder in plaats van peper Roer aan het eind van de stooftijd een paar lepels zure room of creme fraiche door de saus Bij het bereiden van stoofvlees is het van essentieel belang dat het garingsproces zich voltrekt in een gesloten pan, zodat de waterdamp condenseert en samen met het toegevoegde vocht in de pan gevangen blijft; op die manier wordt voorkomen dat het vlees uitdroogt



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kafes
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top