asperges met zalm en zeekraal

  • Hoofdgerecht
  • 30-60 min.

Nog even en het is weer aspergetijd! Dit is echt een heerlijk recept wat ik vaak maak als er eters komen. Het recept wordt vaak mee naar huis gevraagd!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen

  • witte asperges, AA kwaliteit, 6 per persoon
  • 800 gram nieuwe aardappels
  • peper
  • grof zeezout
  • suiker
  • foelie
  • 125 gram roomboter
  • 400 gram verse zalm, in 1 cm plakjes
  • 2 el fijngesneden dille
  • 200 gram zeekraal
  • 2 el grove mosterd
    • Boodschappen bestellen

      Voorbereiding

      Verwarm de oven voor op 200 graden.

      Bereidingswijze

      Snij 2 cm van de onderkant van de asperges en schil ze vanaf de kop naar beneden met een dunschiller. Schil de aardappels en zet ze op. Zet meteen ook de asperges op, met koud water, zout, iets suiker en een stukje foelie, breng aan de kook en kook ze in 12-15 minuten gaar. Laat de asperges van het vuur 10 minuten in het kookvocht nagaren. Smelt ondertussen de boter op zeer laag vuur (niet laten kleuren) en verdeel de plakjes zalm op een met wat boter ingevette bakplaat. Bestrijk ze met wat van de gesmolten boter. Bestrooi de vis met peper, zout en de dille. Roerbak de zeekraal 1 minuut in een klontje boter en laat de zalm in enkele minuten in het midden van de oven rose garen. Roer intussen de mosterd door de overige boter en houd het mengsel warm. Verdeel de zeekraal over de borden, schep de asperges en zalm erop en schenk de saus erover. Geef de aardappels er apart bij.

      Log in om een reactie te plaatsen

      Bewaren in kookboek

      Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

      Over de plaatser

      puddinkje avatar
      puddinkje

      Kooktip!

      Maak je koelkast leeg

      Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

      Doorsturen

      Home Recepten