Millefeuille met aardbeien

  • Italiaans, Nagerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 21-03-2005

Image hosted by Photobucket.com

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 200?C.
  • Laat de plakjes bladerdeeg naast elkaar ontdooien
  • Leg vier plakjes op elkaar en rol op een licht met bloem bestrooid werkvlak uit tot een ronde lap van circa 24 cm doorsnee (gebruik een bord of de bodem van een springvorm als maat)
  • Leg twee plakjes bladerdeeg en de afsnijdsels van de eerste deegcirkel op elkaar en snijd er eenzelfde ronde lap uit
  • Herhaal deze procedure nog twee keer
  • Leg twee deegcirkels losjes opgerold in de koelkast
  • Leg de overige deegcirkels op twee bakplaten die zijn bekleed met bakpapier en prik ze met een vork op regelmatige afstanden in
  • Zet ze circa 15 minuten in de voorverwarmde oven
  • Druk de deegcirkels voorzichtig plat met de bodem van een pan en laat nog 5 tot 10 minuten bakken tot ze mooi goudbruin zijn
  • Bak de overige twee deegcirkels op dezelfde manier
  • Laat afkoelen
  • Smelt intussen de in blokjes gebroken chocolade au-bain-marie of in de magnetron (3 minuten op circa 600 Watt) en bestrijk of bedruppel de deegplakken met de gesmolten chocolade
  • Rooster de geschaafde amandelen in een droge koekenpan omscheppend tot ze beginnen te kleuren en laat ze op een bord afkoelen
  • Klop de mascarpone, de slagroom en de suiker met de mixer tot een glad en luchtig mengsel
  • Maak de aardbeien schoon en snijd ze in niet te dunne plakjes

Bereidingswijze

  • Leg de vier deegplakken naast elkaar en verdeel er het mascarponemengsel over.
  • Strijk met een spatel glad en verdeel er de amandelen en de aardbeien over.
  • Zet de vier lagen voorzichtig op elkaar en bestrooi de bovenste laag met poedersuiker
  • Snijd de taart voorzichtig met een (elektrisch) kartelmes in punten

Laatste reacties

hoedinie avatar
hoedinie 16-08-2014

Heerlijk! Vandaag gemaakt met in plaats van amandelen pistache nootjes.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten