Marokkaanse gehaktbal met wortelsalade

  • Marokkaans, Hoofdgerecht
  • 0-10 min.

Image hosted by Photobucket.com

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
  • 2 eetl. pijnboompitten

  • 500 g rundergehakt

  • 1 ei

  • 1 beschuit of 3 eetl. paneermeel

  • versgemalen peper

  • zout

  • 5 gedroogde abrikozen

  • 2 eetl. gehakte koriander (vers of diepvries)

  • of 1 theelepel gedroogd (ketoembar)

  • 25 g boter

  • 1 eetl. zonnebloemolie


  • Voor de wortelsalade:

  • 500 g geschrapte worteltjes

  • 1 teentje knoflook

  • 1/2 theel. paprikapoeder

  • 1/2 theel. gemalen komijn (djinten)

  • mespuntje cayennepeper

  • 1 eetl. honing

  • 3 eetl. citroensap

  • 2 eetl. olijfolie

  • 2 eetl. gehakte peterselie
    (vers of diepvries)

  • kaneelpoeder
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

  • Rooster de pijnboompitten in een droge hete koekenpan goudbruin
  • Meng het gehakt met pijnboompitten, losgeklopt ei, verkruimelde beschuit, peper, zout, gehakte abrikozen en koriander
  • Vorm er 4 gehaktballen van
  • Snijd de worteltjes in dikke plakjes en kook ze met zout en het geperste teentje knoflook beetgaar in ca. 5 minuten
  • Giet ze af, spoel er koud water over en laat ze uitlekken


Bereidingswijze

  • Meng de andere ingredienten voor de wortelsalade en schep deze door de worteltjes
  • Verhit de boter en de olie en bak de gehaktballen in 20 minuten goudbruin en gaar
  • Serveer ze met de wortelsalade en rijst met een vleugje kaneelpoeder

Serveertip

  • Als de gehaktballetjes kleiner gemaakt worden zijn ze geschikt als borrelhapje

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

kafes avatar
kafes

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten