1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Mini Calzone

Mini Calzone

  • Nederlands, Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 21-03-2005

Ingrediënten 5 personen


10 blaadjes Bladerdeeg
5 plakjes Parmaham
10 Olijven
50 gr Kaas (Pardano, is lekker), 5 delen.
5 zoete Pepers (potje)
5 Kerstomaatjes
Basilicum


Mini Calzone
Mini Calzone
Mini Calzone
Mini Calzone

Een lekker hapje vooraf, a la Calzone, maar net wat anders.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Laat het bladerdeeg ontdooien en maak er 5 bolltjes van (2 baaldjes per bolletje).

Bereidingswijze

Maak van elk bolletje een 'pannekoek' van ? 15 cm doorsnee. Leg op 1 helft de ham, en de rest van de ingredienten (versneden), een rand van een ?cm vrij latend. Maak de vrij rand vochtig, rondom en vouw de lege helft over de vulling. Vouw vervolgens de randjes samen en druk aan, zodat ze goed sluiten.
Leg deze Calzone vervolgens een 10-15 min. in de oven, totdat deze er mooi bruin en opgeblazen uitziet.
Finito.

Serveertip

Is altijd lekker als voorgerecht of als hapje, wanneer dan ook.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van henrilevison


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van henrilevison
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top