Cinnamon rolls

  • Engels, Tussendoortje
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 21-03-2005

Deel dit recept

Ingrediënten
Voor het deeg:
450 g Koopmans Mix voor Brood Wit *
250 ml handwarm water *
50 g zachte roomboter *
1 ei ************************

Voor de vulling:
75 g zachte roomboter *
100 g bruine basterdsuiker *
ca. 1 tl kaneel*********************

Voor in de vorm:
50 g zachte roomboter *
75 g kristalsuiker *
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
bakvorm of ovenvaste schaal met een hoge rand, ca. 24 cm doorsnede *
deegroller *
huishoudfolie *

Voorbereiding

verpakking. Laat het deeg nadat het gekneed is, 15 minuten rusten. De resterende mix wordt gebruikt om het werkblad te bestuiven. Bestrijk de vorm rijkelijk met de zachte roomboter (50 g) en bestrooi met kristalsuiker.
Meng de bruine basterdsuiker met de kaneel. Strooi een deel van de resterende mix over het werkblad. Rol het deeg voorzichtig uit tot een plak van ca. 30x60 cm. De lange kant dient voor u te liggen. Zorg dat het deeg niet aan het werkblad plakt, door de plak en het werkblad regelmatig te bestuiven met de resterende broodmix.Bestrijk de deegplak met de zachte roomboter (75 g). Strooi de bruine basterdsuiker/kaneel over de plak, behalve over de onderste 2 cm (plakrand). Rol het deeg via de lange kant (60 cm) voorzichtig op; begin aan de bovenzijde. Snijd de rol in twaalf gelijke delen. Zet de stukjes deeg op hun snijkant in de bakvorm, zodat de windingen goed te zien zijn. Laat de rolletjes afgedekt met huishoudfolie ca. 30 minuten rijzen. Verwarm de oven voor.
Oventemperatuur:
elektrische oven: 220?C
heteluchtoven: 200?C
gasoven: stand 5-6

Bereidingswijze

Bak de kaneelbroodjes in ca. 30 minuten gaar en goudbruin. Bestrijk de kaneelbroodjes direct na het bakken met een beetje zachte roomboter, zodat ze mooi gaan glimmen. Haal de kaneelbroodjes uit de vorm als ze nog warm zijn.

Laatste reacties

novemberrain18 avatar
novemberrain18 09-04-2006

Heerlijk voor de Paasdagen ! Bedankt Groetjes Ines

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten