Slabonbons met mierikswortelroomkaas

  • Nederlands, Tussengerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 21-03-2005

Vegetarisch

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
1 kropsla
200 g verse roomkaas naturel
half bakje tuinkers
1-2 el geraspte mierikswortel
2 gekookte bieten van gelijke groote(bakje 500 g)
2 el olijfolie extra vierge
1 el rode wijnazijn
12(amuse)lepels
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Pan
Een bakje
Theedoek of keukenpapier
Handschoenen
Een mes

Voorbereiding

1) een grote pan water met wat zout aan de kook brengen. Blaadjes van de kropsla losmaken en 12 mooie blaadjes(+2 extra als reserve)selecteren. Slabladeren even in kokend water onderdompelen, zodat ze zacht worden. Slablaadjes in een bak ijskoud waterleggen, om garingsproceste stoppen. Slablaadjes laten uitlekken en met keukenpapier of theedoek voorzichtig drogdeppen. 2)Roomkaas mengen met losgeknipte tuinkers, mierikswortel, zouten pepernaar smaak. Slabladeren op werkvlak uitspreiden en midden op elk blad 1 el roomkaas scheppen. Blaadjes rond roomkaas vouwen en 'slabonbons'op vouwnaad op bord leggen. 3)(met handschoen aan) bietjes voorzichtig schillen en in dunne plakjes snijden. In kom 1 el olie met azijn,zouten peper tot drssing kloppen en 12 mooie bietplakjeserin leggen (rest wordt niet gebruikt). Bonbons en bietplakjestot gebruik afgedekt in koelkast zetten.

Bereidingswijze

Plakjes biet op kamertemperatuur laten komen. Amuselepelsop schaal leggen en op elke lepel plakje biet leggen. Slabonbon op biet leggen en restvan alijfolie erover druppelen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten