Roerbakken kip met tofu op Balinese wijze
- Internationaal, Hoofdgerecht
- 0-10 min.
een oosters recept van kip met tofu en shiitake. Je kan dit gerecht natuurlijk ook klaarmaken met andere paddestoelen.
Voor 4 personen
Ingrediënten 4 personen
500 g kippenvlees2 wortelen
2 lente-uien met loof
6 oesterzwammen
Shiitake of andere paddestoelen
8 toefjes broccoli
1 stukje van 1 cm verse gember
1 ei
1 blokje tofu (150 g)
1 eetlepel suiker
2 1/2 eetlepels sake of droge witte wijn
plantaardige olie om te bakken
Benodigdheden
Tofu is een zacht kaasachtig voedingsmiddel dat gemaakt wordt van sojabonen, rijk aan vitamine B en calcium. Shiitake zijn van oorsprong Chinese paddestoelen die in de Japanse keuken zowel in gedroogde als verse vorm, veel gebruikt worden. In gedroogde vorm laat je de paddestoelen best een 20-tal minuten weken. De hoed van shiitake is licht- tot donkerbruin gekleurd en de steel is wit. Het vruchtvlees is stevig. De steeltjes van de shii-take worden niet gegeten, wel kunt u de steeltjes in stukken gesneden in een saus laten meetrekken, zo geven zij toch hun lekkere smaak af. Je kan shiitake vinden in Japanse en Chinese grootwarenhuizen of in de betere supermarkt.
Bereidingswijze
1. Verhit de olie in een wok of een grote braadpan en laat daarin de in reepjes gesneden kip kort kleuren
2. Voeg de kleingesneden wortelen, paddestoelen en toefjes broccoli toe en verdeel daar over de verkruimelde tofu.
3. Laat al roerend bakken en breng op smaak met suiker, sojasaus, sake of witte wijn.
Serveertip
4. Roer er vervolgens het losgeklopte ei door en werk af met de gehakte lente-uien met het groene loof.
Serveer met rijst.