hollandse erwtensoep

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.

lekkere hollandse winterpot

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
500gr spliterwten,500gr. schouderkarbonades,
1 laurierblaadje,zout,peper,2 uien,
1 kleine selderijknol,150gr magere spekreepjes,500gr gesneden prei,
1 rookworst.




Boodschappen bestellen
Benodigdheden
grote soeppan,mes en schuimspaan.

Voorbereiding

De knolselderij in kleine blokjes snijden,de uien versnipperen

Bereidingswijze

Doe 2 liter koud water in de pan.
voeg er gelijk de spliterwten,karbonades,het laurierblaadje en een halve eetlepel zout aan toe.
Breng het geheel aan de kook(schep het schuim eraf)
Laat de soep met een deksel op de pan ca.1uur zachtjes koken.
Bak intussen de spekreepjes in een droge koekepan uit en voeg op het laatst de uisnippers toe.
Neem na een uur het vlees uit de pan en laat het iets afkoelen.
Haal het vlees van de botten en snij het in kleine stukjes.
Voeg nu alles bij de soep(spek,ui,blokjes selderij,prei en vlees)en laat hem nog ca. 30 min.zachtjes afgedekt doorkoken.
Let op!!! de blokjes selderij moeten zacht zijn anders nog even doorkoken.
Roer de soep nu goed door zodat het een gebonden geheel wordt.
breng de soep nog verder op smaak met zout en peper en leg de rookworst erin.
Laat de soep nu nog 10 min. zachtjes koken voor de worst en haal de worst eruit en snijd hem in plakjes hierna roeren we hem weer door de soep en klaar is de soep.

Serveertip

Goed heet serveren en natuurlijk mag er de roggebrood met katenspek en mosterd niet bij ontbreken.
EET SMAKELIJK!!!!!!!

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

berkok avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten