Hartige taart

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 20-03-2005

Hartige taart met prei en pesto

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gram Prei
1 eetlepel zonnebloemolie
zout en peper
5 plakjes diepvries bladerdeeg
100 gram geraspte kaas
1 bolletje mozzarella of 125 gram feta
3 eieren
1/4 liter slagroom
2 eetlepels pesto
Boodschappen bestellen

Voorbereiding


Maak de prei schoon en snijd het witte en lichtgroene gedeelte in smalle ringetjes.
Verhit de olie in een hapjespan en roerbak de prei ca. 4 minuten. Bestooi de prei met zout en peper
en laat de groente uitlekken in een zeef.

Bereidingswijze

Laat de plakjes bladerdeeg naast elkaar ontdooien. Leg de plakjes op elkaar en rol zo op een met
wat bloem bestoven werkblad uit tot een ronde lap van ca 28 cm in doorsnee.
Bekleed een ingevette taartvorm van ca 24 cm doorsnee met het deeg en snijd de randen weg.
Pril met een vork hier en daar wat gaatjes in de deegbodem.
Strooi de helft van de geraspte kaas over de deegbodem en verdeel de uitgelekte prei erover.
Snijd de mozzarella of feta in kleine blokjes en verdeel die over de prei.
Klop de eieren los met de slagroom en de pesto. Roer de rest van de geraspte kaas erdoor en voeg
naar smaak zout en peper toe. Schenk het mengsel over de taartvulling.
Bak de taart in het midden van een voorverwarmde oven (200 graden) in ca 40 minuten goudbruin.

Serveertip

Lekker met een frisse salade.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

asperge76 avatar
asperge76 24-12-2009

Vanavond hebben we deze hartige taart gegeten (de mozzarella variant) en het was heerlijk! We bleken te weinig prei in huis te hebben, en maakten hem daarom met spitskool. Ook hebben we er plakjes bacon in gedaan die we nog hadden. Het was verrukkelijk! Dank voor het recept, we gaan het vast nog vaker maken.

quintiexxx avatar
quintiexxx 10-04-2006

Heerlijk! Echt een verrassing! Gelukkig hadden we nog genoeg over om de volgende dag weer te eten!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten