1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Gevuld stokbrood met groente-gehakt

Gevuld stokbrood met groente-gehakt

  • Nederlands, Lunch/Brunch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 20-03-2005

Ingrediënten 4 personen


1 ui
1 groene paprika
1 rode paprika
? komkommer
1 stokbrood, pitabroodjes of ciabattabrood
2 eetl. olijfolie
250 gram gehakt half-om-half
1 theel. kerriepoeder
peper zout
1.? dl yoghurt of 125 ml zure room
1 eetl. fijngehakte peterselie of bieslook



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Pel de ui en snipper deze Halveer de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in smalle reepjes Schil de komkommer en verdeel deze in blokjes Snijd het brood open en verwarm het eventueel even in de oven

Bereidingswijze

Verhit de olie in een ruime koekenpan of wok Bak hierin het gehakt rul Schep regelmatig om Voeg de ui en de paprika's toe en roerbak 5 minuten Schep de komkommerblokjes, kerriepoeder en peper en zout erdoor Meng vlak voor het serveren de yoghurt of zure room erdoor Schep het gehaktmengsel op het brood en strooi er peterselie over

Serveertip

Vervang de paprika's door 200 g panklare prei Bestrooi het gerecht met geraspte kaas en schuif het even onder een warme grill



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kafes


Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kafes
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top