1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Gevulde Paasstol

Gevulde Paasstol

  • Nederlands, Tussendoortje
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 20-03-2005

Ingrediënten 8 personen


Pak Koopmans Mix voor Brood Wit *
1 1/2 dl handwarm water *
1 1/2 dl lauwe melk *
25 g boter *
200 g rozijnen *
200 g krenten *
4 el rum *
2 zakjes vanillesuiker (Dr. Oetker) *
1/2 tl kaneel *
1 tl citroenrasp *
50 g gehakte bigarreaus *
50 g gepelde walnoten *
50 g gepelde blanke hazelnoten *
200 g amandelspijs *
1 eidooier *
1 el gesmolten boter * poedersuiker


Verder heb je nodig


Bakvorm


Gevulde Paasstol
Gevulde Paasstol

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Week de rozijnen en de krenten in de rum. Voeg water, melk, boter, vanillesuiker Bourbon, kaneel en citroenrasp aan de witbroodmix toe. Kneed hiervan een samenhangend deeg. Laat het deeg in een kom, afgedekt met plasticfolie of een vochtige doek, 10 minuten rijzen op een warme plaats. Hak intussen de noten grof. Voeg de krenten, rozijnen, bigarreaus en noten aan het deeg toe en kneed het geheel nog even goed door.

Bereidingswijze

Meng de losgeklopte eidooier door de amandelspijs. Rol het deeg uit tot een ovale lap van 20 x 30 cm en leg het op een ingevette bakplaat. Rol van de amandelspijs een rolletje van iets minder dan 30 cm en leg dit in het midden van het deeg. Vouw een kant van het deeg in de lengte over de amandelspijs zodat de onderkant van de deeglap iets oversteekt. Druk het deeg voorzichtig op elkaar. Laat het deeg afgedekt met plasticfolie op een warme plaats 30 minuten narijzen.

Verwarm de oven voor op hete lucht 180 graden, conventioneel 200 graden. Bestrijk voor het bakken de bovenkant van het deeg met water. Schuif de bakplaat iets onder het midden in de oven en bak de stol in ca. 45 minuten gaar en bruin. Leg het brood op een rooster en bestrijk het met de gesmolten boter. Bestrooi het brood voor het serveren met poedersuiker.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sonja26975


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sonja26975
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top