Appelflappen van bladerdeeg
- Tussendoortje
- 20-30 min.
Voorbereiding
- Laat de plakjes deeg in ongeveer 15 minuten ontdooien
- Haal intussen de velletjes van de dadels
- Verwijder de pitten
- Snijd de dadels in kleine stukjes
- Hak de walnoten in grove kruimels
- Snijd de geschilde appels in vieren
- Verwijder klokhuizen en snijd de partjes in kleine stukjes
- Klop de eidooiers los met een klein beetje water
- Verwarm de oven voor op 190?C.
Bereidingswijze
- Smelt de boter en suiker in een koekenpan en bak hierin de stukjes appel ongeveer 2 minuten
- Schep ze uit de pan en laat ze afkoelen
- Roer dadelstukjes, walnootkruimels en appelstukjes door elkaar
- Leg in het midden van elk net ontdooid deeglapje een schepje van het appelmengsel
- Doop een kwastje (of een vinger) in de losgeklopte dooiers en smeer de randen van het deeg hiermee in
- Vouw van het deeglapje een driehoek
- Druk de randen goed op elkaar
- Druk de randen nog eens extra aan met de tanden van een vork
- Bestrijk de bovenkant van elke flap met wat eidooier
- Leg alle flappen op een met bakpapier belegde bakplaat
- Laat de flappen in circa 20 minuten gaar en lichtbruin bakken
- Haal ze uit de oven en schep ze van het papier op een schaal
Serveertip
- Deze appelflappen kunnen opnieuw worden opgewarmd
- Leg ze dan een minuut of zeven in een voorverwarmde oven