1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Franse keuken
  5. Lavendelchocolade met frambozen

Lavendelchocolade met frambozen

  • Frans, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 20-03-2005

Ingrediënten 6 personen


350 g witte chocolade fijngehakt, 2 eidooiers, 5 dl slagroom, 1 tl gedroogde lavendel, 2 doosjes frambozen a 200 g, poedersuiker



Lavendel, bekend van de geurbuiltjes , smaakt in desserts verassend lekker bij rood fruit. Gebruik echter niet teveel, want de smaak is bijna net zo overheersend als de geur

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Breng een laagje water in een pan aan de kook. Haal de pan van het vuur en zet een (metalen) kom met de witte chocolade erop zodat de chocolade smelt. Klop de eierdooiers los. Klop 4 dl slagroom bijna stijf. Kook 1 dl slagroom met de gedroogde lavendel zachtjes +/- 10 min. Zeef de warme slagroom boven de kom met de gesmolten chocolade. Voeg direct de eierdooiers toe en toer snel met een garde tot een glad geheel. Voeg de bijna stijfgeklopte slagroom toe aan het chocolademengsel en roer wederom tit een glad geheel. Doe het mengsel in een lage schaal en laat +/- 30 min opstijven in de koelkast. Bedek met verse frambozen en bestrooi met poedersuiker



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van novemberrain18


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van novemberrain18
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top