1. Home
  2. Recepten
  3. Chinese keuken
  4. Char siu

Char siu

  • Chinees,
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 20-03-2005

Ingrediënten


1 1/2 pond varkenstenderloin, schouder of hamlap2 teentjes knoflook, gepeld en gestampt2 eetlepels Chinese rijstewijn of droge sherry2 eetlepels hoisin saus2 eetlepels ketchup1 1/2 eetlepels soja saus1 eetlepel honing
2 theelepels bruine suiker1/4 theelepel vijf-kruiden poedereen paar druppels rode kleurstof, optioneel


Verder heb je nodig


Bakplaat + rooster, ovenschaal.


Een recept om zelf geroosterd varkensvlees te maken, welke gebruikt kan worden in het recept van de gestoomde broodjes (char siu bau).

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

MarinerenPlet en pel de knoflook en maak fijn met een vijzel of met een vork.Doe in een kom de wijn of sherry, hoisin saus, ketchup, soja saus, honing, bruine suiker, knoflook en 5-spices poeder en meng goed door. Voeg eventueel de kleurstof toe.Snij het varkensvlees in strips van 5 cm breed en 10 cm lang.Doe het vlees in een schaal en giet de marinade eroverheen.Zet het vlees weg in de koelkast en laat gedurende 3 uur marineren.

Bereidingswijze

Verhit de oven voor op 200?C.Haal het vlees uit de marinade en bewaar de marinade.Leg het vlees op een rooster. Zorg ervoor dat onder het rooster een bakplaat ligt met een laagje water of een ondiepe ovenschaal. Dit om evt. vet en vocht op te vangen, zodat dit niet verbrand.Doe het vlees in de oven en rooster gedurende 30 - 45 minuten.Bestrijk gedurende het bakproces 2-3 keer het vlees met de overgebleven marinade.Haal het vlees uit de oven en laat afkoelen.

Serveertip

Wanneer het vlees voldoende is afgekoeld, kan het vlees in plakken gesneden worden en geserveerd worden met rijst en groente. Het vlees kan ook gebruikt worden in gestoomde broodjes (Char siu bau).Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van christine5


Reacties (0)Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van christine5
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top