1. Home
  2. Recepten
  3. Maanzaadkoek

Maanzaadkoek

  •  , Banket
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 20-03-2005

Ingrediënten 6 personen


VOOR HET DEEG:
150 g magere kwark
6 el melk
6 el olie
80 g fijne tafelsuiker
mespunt zout
300 g zelfrijzend bakmeel
poedersuiker
boter voor de bakplaat
VOOR DE VULLING:
125 g sultanarozijnen
125 g blanke amandelen
300 g gemalen maanzaad
300 ml melk
geraspte citroenschil
4 el honing
1 ei



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Laat de kwark in een zeef uitlekken.
Was de rozijnen voor de vulling, laat ze uitlekken en dep ze droog.
Snijd de amandelen in stukjes.
Doe het maanzaad in een schaal.
Breng de melk aan de kook en giet hem over het maanzaad, roer goed door en laat even staan.
Roer daarna de rozijnen, amandelen, citroenschil, honing en het ei erdoor.
Laat deze vulling afkoelen.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor tot 180 graden.
Vet een bakplaat in.
Roer voor het deeg de kwark met melk, olie, suiker, vanillesuiker en zout in een mengkom door elkaar.
Zeef de rest van het bakmeel erbij en kneed alles tot een glad deeg.
Rol het deeg op een bebloemd werkvlak uit tot een lap ter grootte van de bakplaat, leg hem erop en vorm een kleine opstaande rand.
Verdeel de maanzaadvulling op de deeglap en schuif de bakplaat op de middelste richel van de oven.
Laat de koek in 30 minuten gaar bakken.

Serveertip

Snijd de nog warme koek in vierkantjes en laat ze op een rooster afkoelen.
Bestuif ze met poedersuiker.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van madamemikmak


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van madamemikmak
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top